Over mijn ontwerpen:

IMG_7572Henk Janssen, directeur/bestuurder van Stichting Wel.kom

“Vanaf de eerste ontmoeting wist ik dat we prettig zouden gaan samenwerken. Annemarie denkt mee over praktische zaken en kwam met creatieve oplossingen. Het idee van een informatiemap voor Wel.kom maakte een einde aan de jarenlange wildgroei van folder en brochures. Annemarie levert kwalitatief goed werk, met een hoge betrokkenheid. Haar ontwerpen zijn verrassend en strak. We konden altijd snel schakelen en de werkrelatie is heel positief en persoonlijk.”

Angela.foto.CMYKAngela Verbeeten, verloskundige bij JUNO-verloskunde

“Eigenwijs als ik ben had ik mijn logo zelf ‘ontworpen’ en ook had ik voor ogen hoe mijn visitekaartjes eruit moesten zien. Annemarie wees mij op de valkuilen en kwam vrijblijvend met drie creatieve ontwerpen nadat ze goed naar mijn wensen had geluisterd. Ik koos voor haar ontwerp dat het meest afweek van mijn eigen idee: het was gewoon mooier en beter. De drukker die ze adviseerde was goed, snel en betaalbaar.”

bibiBibi Cammaert, hoofd communicatie en PR bij Onderwijsgroep Buitengewoon

“Annemarie maakte voor Onderwijsgroep Buitengewoon een zomertijdschrift. In mijn hoofd wist ik precies hoe dit eruit moest komen te zien. Bij Annemarie was één afspraak voldoende om dit beeld over te brengen. Ze begreep meteen wat ik bedoelde en hoe ze mijn voorstelling kon omzetten in een mooi eindresultaat. Daar waar ik met vormgevers soms eindeloze discussies heb, ging het proces met Annemarie vanzelf. Dit scheelde mij enorm veel tijd en maakte de samenwerking meteen heel prettig! Annemarie is iemand die goed luistert en pas tevreden is als ik dat ook ben. En dat is wel zo prettig bij een perfectionist als ikzelf.”

anselienAnselien School, eigenaar van Studio School, interieurontwerp

“Hier mag ik het hardop zeggen: Ik ben zo blij met mijn logo! Een logo staat symbool voor wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Ja, zo belangrijk is een logo; dat weet ik nog uit mijn tijdperk als communicatieadviseur. En dan nu dat éne logo voor m’n eigen bedrijfje. Ik had zelf ideeën; het moest handgeschreven zijn en ‘buiten de lijntjes’ én ik was op zoek naar een buiten-binnen-symbooltje. Maar ik kwam niet tot een mooi geïntegreerd beeld. Annemarie wel. Zij begreep heel goed wat ik bedoelde en bleef net zo lang stoeien totdat het beeld gewoon klopte. Dat is een hele kunst. En Annemarie verstaat die kunst!”

margotMargot Arts, eigenaar/coach bij Njoy WorkLife

“Annemarie heeft het logo én visitekaartje ontworpen voor mijn bedrijf Njoy WorkLife. Wat een leuk en boeiend proces! Annemarie luistert echt, vraagt door en wist mijn wensen heel goed te vertalen. Het was een gezamenlijk proces; Annemarie komt met ideeën, inspireert, adviseert en geeft helder aan wat ‘technisch’ mogelijk is. Ze gaat net zo lang door totdat ze hoort: ‘Ja! Dit moet het worden, dit is het helemaal!’ ”

biancaBianca van Dreumel, professionele presentatiecoach

“Met drie bedrijfstakken die weliswaar presentatiecoaching als overeenkomst hebben, wilde ik toch graag voor elke unieke tak een eigen logo. Het uitgangspunt was 1 vorm, herkenbaarheid en kleur. Samen met Annemarie sparren ging heel prettig en snel! Binnen anderhalf uur waren we er uit. Het zou een stempel worden met mijn naam als herkenning. Annemarie is net zolang doorgegaan tot we de juiste vorm hadden en ik tevreden was. Ik ben dan ook heel blij met het eindresultaat. Elke tak heeft een eigen kleur gekregen maar de vorm blijft hetzelfde waardoor je toch herkenning in de huisstijl krijgt. Dankzij de creatieve input van Annemarie!”

inge en marcusInge van de Munt en Marcus Mols, eigenaren van Kaashuys Koning Willem

“Heel blij zijn wij met het eindresultaat van ons logo voor de kaaswinkel in Nijmegen. Annemarie luisterde tijdens het proces altijd heel goed naar onze wensen en als we bij elkaar zaten voor overleg kwam ons idee steeds beter tot uiting in het logo.”

Over de workshops Digitale Vormgeving en Maak je eigen magazine:

Greet Kappers: “Ik heb heel veel geleerd: over ritme, over lettertypes en afwisseling daarvan, spelen met kleuren, over beperkingen aanbrengen, keuzes maken. Over de functie van afbeeldingen en hoe daar mee te werken. Over de fouten die ik heb gemaakt in ons wijkblad. Nou ja, fouten, maar ik heb meer zicht op vormgeving, dat is heel erg fijn. Annemarie is een leuk mens, gezellig (ook best belangrijk), leuk ook om aan de keukentafel te werken. Ze werkt heel persoonlijk, dat vind ik zelf altijd wel belangrijk.”

Anneke Domenie: “Annemarie komt professioneel over. Ze weet waar ze het over heeft. Ze kan heel goed stof overbrengen. Ze is echt een workshopleider: sfeermaker, professioneel en geduldig.”

Cornélie Eleveld: “Ik heb geleerd om met het opmaakprogramma van Jilster te werken, dus om een tijdschrift te maken en verder heb ik allerlei dingen geleerd die je even moet weten om de puntjes op de i te zetten. De workshop was heel compleet: we deden van alles wat; de cover, bladzij met tekst, het midden van het tijdschrift en een rubriek. Annemarie was geduldig, vriendelijk/aardig, vindingrijk, doet moeite voor je, geschikt voor dit werk. Een leuke, creatieve workshop, ga zo door!”

Bianca van Dreumel: “Je bent super enthousiast en je passie komt echt over. Dat je flexibel je workshop hebt aangepast op het oorspronkelijke idee was fijn. Wat heb ik geleerd? Inzicht in opmaak, inspiratie en hoe dat te doen. Wanneer ik een heel tijdschrift zou willen maken, heb ik daar echt nog hulp bij nodig, maar met deze input kan ik wel vooruit met de dingen waar ik mee bezig ben. Je hebt een leuk concept in handen, ik zou zeggen bouw het uit! Je kunt er nog meer uit halen en dat gaat je zeker lukken!”

Kontakt der Kontinenten: “De workshop was prima! Annemarie gaf ons praktische tips en nuttige wenken, en heeft samen met ons gewerkt. Voorafgaand aan de workshop hebben we ‘huiswerk’ gekregen en dat stimuleert om kennis te maken met Jilster. Na een korte duidelijke presentatie over de opmaak van een tijdschrift, gaf zij duidelijke instructies en liet ons op een prettige manier zelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast gaf zij ons tips of liet mogelijkheden zien. Wij hadden direct een klik met Annemarie. Zij gaf eerst een heldere presentatie over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tijdschrift. Daarna moesten wij zelf aan de slag. Al doende leert men, zeker als Annemarie je wijst op handige werkwijzen. We hebben voldoende handvatten gekregen om aan de slag te gaan. Inmiddels is ons tijdschrift af en zijn we erg tevreden over het resultaat. Ik heb genoten van onze workshop. Het werkte bijzonder aanstekelijk! ‘s Avonds ben ik direct met ons tijdschrift begonnen en ik kon niet meer stoppen. Dank voor je prettige wijze van instructies geven.”